100% suikervrij in 30 dagen

Dit is het eerste boek van Carola van Bemmelen en toen ik het zag liggen in de winkel, sprak het me meteen aan. Het leest heel gemakkelijk en de informatie over suiker en wat het met je doet, is heel duidelijk. Ik kreeg zin om ermee aan de slag te gaan en doordat de “sugarchallenge” in drie fasen wordt beschreven, was beginnen niet moeilijk.

Suiker zit zo ongeveer in alles, zelfs producten waarin je het niet verwacht, zoals brood, ketchup, vleeswaren. 100% suikervrij legt heel goed uit wat suiker is, wat het doet met je lichaam, waar het allemaal in zit en dat je dus echt effect zult ervaren als je een maand geen suiker eet. Je voelt je energieker, ervaart een betere nachtrust en verliest gewicht. Om de maand goed door te komen, staan er recepten, voorbeeldmenu’s en praktische tips in het boek. Belangrijk is om etiketten te lezen op producten in de supermarkt, daarvoor heeft Carola een suikerspiekpas ontwikkeld. Op deze pas staan heel veel verschillende namen voor suiker vermeld en daardoor ontdek je dat in heel veel producten suiker zit.

Uiteindelijk was dit boek voor mij het begin van gezondere voedingsgewoonten, de informatie heeft me gemotiveerd om de 30 dagen challenge vol te houden. En ook na de challenge kostte het me geen moeite om deze voedingsgewoonten vol te houden. Je kunt het boek bestellen via deze link.

Related Post