Geraffineerde suikers erbij voor 1 euro?

Ik kom niet zo vaak bij de HEMA maar elke keer als ik daar afreken bij de kassa, valt het me op dat de medewerker me vraagt of ik misschien nog gebruik wil maken van de speciale aanbieding voor 1 euro. Het klinkt heel aardig en ik begrijp wel waarom  ze het doen maar het is eigenlijk altijd voeding en nooit gezonde voeding. De keren dat ik het aanbod kreeg was het of koek of snoep. En daar gaat het fout! Waarom zou je als bedrijf je klanten een ongezond aanbod doen? Natuurlijk mag je dat soort voedingsmiddelen voor een klein bedrag aanbieden, er zijn tenslotte nog genoeg mensen die (nog) niet zo bewust eten en die hebben zeker recht op aanbiedingen. Maar om dat dan nog eens te promoten bij de kassa, dat vind ik geen goede zaak. Er zijn vast ook andere dingen in de aanbieding die geen geraffineerde suikers bevatten.

Ook bij Starbucks wordt me vaak gevraagd of ik nog iets bij mijn koffie wil eten. Ik kom heel graag bij Starbucks en vind de latte heerlijk. Maar ik wil niet een shot vanille (met suiker) in mijn koffie en ook niet iets te eten met geraffineerde suikers. Het is wel een feit dat ze bij Starbucks ook “skinny” producten hebben, maar ik heb genoeg aan alleen mijn tall latte.

Toch vinden heel veel mensen het gewoon dat ze op deze manier worden aangemoedigd om iets extra’s te nemen. En als het gezonde producten zouden zijn, zou ik er minder moeite mee hebben. Wat vind jij?

Related Post