Weet wat je eet

Dit boek is geschreven door Daan de Wit, journalist en verslaggever. Hij schreef het boek omdat er bij het publiek zo weinig bekend is over de belangrijke wetenschappelijke doorbraken op het gebied van gezonde voeding. Hij behandelt veel onderzoeken vooral van wetenschappers die volgens hem voorop lopen in hun vakgebied. Hij laat de wetenschap en de oudste kennis over voeding samen komen want beide bronnen bevestigen en versterken elkaar. Door het boek te lezen, leer je hoe je gezond kan eten, zoals we dat vroeger eigenlijk ook al deden, bevestigd door de nieuwste wetenschap.

In het boek lees je wat de invloed is van gezond eten op de ontwikkeling van het lichaam en het gebit. Interessant is de extra aandacht voor het gebit. Voeding, gezondheid en het gebit staan volgens Daan de Wit in direct verband met elkaar. De slechte naam die verzadigd vet en cholesterol hebben, wordt hersteld en de kwalijke eigenschappen van suiker, en met name fructose, worden aan het licht gebracht.

Op de website www.weetwatjeeethetboek.nl zijn de bronnen en enkele verdiepingshoofdstukken te vinden. Hierdoor blijft het boek overzichtelijk en kunnen mensen die er interesse in hebben alsnog de bronnen en overige informatie bekijken. Het boek leest lekker weg, maar ik kan me voorstellen dat het wat overweldigend is als je voor het eerst een boek over voeding leest.

Related Post