De Sugarchallenge

De Sugarchallenge heeft als doel om je bloedsuikerspiegel in balans te brengen.
Als je bloedsuikerspiegel goed in balans is, kan je lichaam alle dagelijkse lichaamsprocessen op een goede manier afhandelen waardoor het een optimale gezondheid en gezond energieniveau kan handhaven. Zo brengt het rust in je hormoonhuishouding en stofwisseling en zorgt het ervoor dat het lichaam snel en efficiënt vet gaat verbranden, waardoor je meer energie ervaart en minder hongergevoel zult hebben.

Hoe zou het zijn…

 • Als je vrij zou zijn van emotie-eten
 • Als je weer blij zou kunnen zijn met jouw lijf
 • Als je moeiteloos op gewicht blijft
 • Als je niet meer constant honger hebt en wilt eten
 • Als je weer de energie zou hebben van een kind
 • Als je hoofd weer helder, scherp en fris zou voelen
 • Als je weer gezond zou zijn.

Geloof het of niet: dit is haalbaar voor iedereen!

De ervaring leert dat mensen blijer worden met zichzelf en lekkerder in hun vel zitten zodra ze ervoor kiezen om alle suikers en snelle koolhydraten te schrappen uit hun voeding. Tijdens de Sugarchallenge ga je ontdekken hoe je dit op een verantwoorde wijze kunt doen. Met blijvend resultaat. Zonder honger, zonder gedoe, gewoon met normaal eten uit de supermarkt.

De Sugarchallenge geeft antwoord op vragen als:

 • Hoe kun je het beste beginnen en wat is de beste manier om jouw nieuwe gewoonten blijvend in te voeren
 • Hoe kun je jouw suikervrije koers iedere dag weer vasthouden
 • Hoe combineer je een suikervrije leefstijl met een druk leven
 • Als je toch uit de bocht vliegt, hoe kun je dan weer snel terugkomen op het suikervrije pad
 • Wat doe je als je uit eten gaat, op vakantie gaat, veel onderweg bent of een feest hebt
 • Hoe ga je om met verleidingen en zin in zoet
 • Wat kun je wel eten en wat kun je beter laten staan
 • Hoe kun je suikervrij afvallen en jouw gezonde gewicht behouden.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Het Sugarchallenge Original programma is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot voeding, gezondheid en de werking van het brein. Hierdoor weten we wat je nodig hebt, wat werkt én zorgen we ervoor dat je brein ook ´aan boord´ is (en blijft) zodat jouw resultaten blijvend zijn. Zodat je moeiteloos, zonder honger en zonder al te veel gedoe de overstap kunt maken naar een gezonde, suikervrije leefstijl en een blij en natuurlijk slank lichaam. Voor de rest van je leven.

Ervaringen Sugarchallenge

Hilde: Omdat ik aan een nieuwe levensfase begin en dat me stimuleert om met een nieuwe blik naar mijn omgeving en mezelf te kijken, besloot ik om in ieder geval te beginnen met goed voor mijn lichaam te zorgen (60 jaar). Ik wil mezelf klaar maken voor de toekomst waarin ik gezond en vitaal blijf.
Na een introductieavond van Jenned (Jolanda) besloot ik ter plekke om rigoreus mijn eetpatroon te doorbreken en onder begeleiding nieuwe eetgewoontes te creëren.
Het doorbreken van de gewoonte suiker te eten heeft me enorm veel opgeleverd.
Mijn slaap werd dieper en rustiger, mijn energieniveau werd veel stabieler, het werd gemakkelijker om me te concentreren, ik verloor een aantal kilo’s en zelfs mijn opvliegers werden veel minder. Kortom mijn lichaam was duidelijk blij met mijn keuze. 
De begeleiding is nu een aantal maanden geleden en ik kan gemakkelijk de geleerde adviezen met betrekking tot ‘gezond eten’ vol houden. Mijn toekomst ziet een stuk beter uit.

Ervaringen Sugarchallenge

Liesbeth: Ik heb de Sugar Challenge als een echte uitdaging ervaren, en die ik tot verbazing met redelijk gemak heb volbracht.
Door de Sugar Challenge ga je anders boodschappen doen en naar je eetpatroon kijken. Na de 30 dagen Sugar Challenge is het in de suikerbewuste fase makkelijker het een onderdeel van je dagelijkse leven te laten zijn. Hierdoor is er een goede balans tussen gezond eten en van het leven genieten.
Wat ik trouwens als positief heb ervaren tijdens de Sugar Challenge, is dat de stoelgang makkelijker gaat en dat ik in gewicht ben afgenomen.
Coach Jolanda is erg gemotiveerd en geschikt, om je aan het denken te zetten over je voedingspatroon! Ze was altijd bereikbaar voor vragen of toelichting en om je te helpen met keuzes maken.

Belinda: Mijn doelstelling om aan de Sugar Challenge mee te doen was met name op mijn klachten gericht, niet op gewichtverlies. Afvallen zou een prettige toevoeging zijn maar niet het hoofddoel.
De Sugar Challenge is mij zeer goed bevallen en het was heel makkelijk vol te houden. De welbekende knop was vanaf de eerste minuut om. Het lastigste van de Sugar Challenge vond ik het drinken. Tijdens de Sugar Challenge heb ik niets anders dan koffie, thee en water gedronken.
Tijdens en na de Sugar Challenge ben ik mij iets energieker gaan voelen, met name overdag, maar ik hoop op nog meer resultaat. De stoelgang is aanzienlijk verbeterd en ik ben na de Sugar Challenge ruim 4 kilo afgevallen.Nu ben ik ruim een maand in de suikerbewuste fase en dat bevalt mij erg goed. Het is voor mij absoluut geen opgave om bijna geen toegevoegde suikers te eten en te drinken.  En ik blijf prima op gewicht, dit is dus mooi meegenomen.
Het enthousiasme, de passie en de overtuiging van Jolanda om suikervrij te gaan eten en drinken zijn zeer inspirerend. De kennis en ervaring die Jolanda gebruikt zijn goed om je te ondersteunen bij de Sugar Challenge en je meer bewust te maken van je voedingspatroon.
Ik ben zeer blij dat ik heb deelgenomen aan de Sugar Challenge en blijf zeker doorgaan met de suikerbewuste fase.

Renato en Anita: Een aantal weken geleden besloten wij om de sugarchallenge te gaan doen onder begeleiding van Jolanda.
We zagen er vreselijk tegenop, wisten te weinig van voeding en hadden het idee dat we niets meer mochten eten tijdens de challenge.
Maar goed, de afgelopen jaren hebben we al zoveel diëten geprobeerd dat we dachten, we proberen het gewoon.
Ik zeg niet dat het makkelijk was. Maar we hadden wel snel en veel resultaat qua gewichtsverlies en inmiddels zijn we alweer een tijd klaar met de officiële challenge en is ons voedingspatroon compleet veranderd. Afvallen gaat rustig verder en we voelen ons fitter. Kortom, een aanrader!