Cake op basis van amandelmeel

Dit recept is een basisrecept voor cake van amandelmeel en is makkelijk aan te passen waardoor je diverse variaties kunt maken.

Ingrediënten:

200 gram amandelmeel
60 gram kokosbloesemsuiker
50 gram roomboter of kokosolie
4 eieren
50 ml crème fraîche
snufje zout
theelepel bakpoeder
kneepje citroensap

Daarnaast voeg ik nog iets toe en dat varieer ik:
1 eetlepel kaneelpoeder of
1 1/2 eetlepel speculaaskruiden of
1 eetlepel anijspoeder of
1 eetlepel cacao toevoegen aan de helft van het beslag.

Meng de amandelmeel, kokosbloesemsuiker, zout, bakpoeder en toevoeging naar keuze (kaneel, cacao enz.) in een kom door elkaar.
Mix in een aparte kom de eieren, roomboter/kokosolie, crème fraîche en citroensap.
Voeg het amandelmeelmengsel toe aan het eiermengsel en mix kort door elkaar.
Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
Bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Eet smakelijk!

Related Post