Quinoa-krentenhazelnotenbrood

Dit is een heerlijk recept voor liefhebbers van krentenbrood! Het recept komt van “Heel Holland bakt” en ik heb het een klein beetje aangepast.

Ingrediënten:

150 gram (driekleuren)quinoa
2 eetlepels kokosolie, gesmolten
4 eieren
200 gram krenten
95 gram hazelnoten (ik laat ze heel maar je kunt ze ook grof hakken)
50 gram sesamzaad, geroosterd
100 gram roggemeel
1 theelepel zout
2 theelepels honing
1 theelepel kaneel

Kook de quinoa in 12 minuten gaar, giet af en laat iets afkoelen in een grote mengkom.
Verwarm de oven voor op 180º C.
Bekleed een cake- of broodvorm met bakpapier en vet in met kokosolie (als je een siliconenvorm gebruikt, is dat niet nodig).
Klop de eieren los en voeg ze samen met de andere ingrediënten toe aan de lauwwarme quinoa.
Schep alles goed om en laat het 10 minuten staan.
Schep het mengsel in de vorm en bak het brood in circa 45 minuten in het midden van de oven gaar.
Laat het dan 10 minuten afkoelen in de vorm op een rooster en vervolgens uit de vorm op een rooster.
Snijd het brood in plakken en besmeer deze met roomboter.
Heerlijk!

Related Post