Crackers met kruiden en zeezout

Deze crackers zijn makkelijk en snel te maken en ze smaken heerlijk. Je kunt zelf variëren met verschillende soorten kruiden.

Ingrediënten:

100 gr amandelmeel
1 eiwit
snuf Keltisch zeezout
Provençaalse kruiden (je kunt ook andere kruiden gebruiken)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten door elkaar in een schaaltje, tot een deeg(bal) ontstaat. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg daarop de deegbal. Leg nu een tweede vel bakpapier op het deeg en druk/rol het deeg plat tot ongeveer 2 mm. Hoe dunner, hoe knapperiger de crackertjes worden. Wees niet bang dat het deeg te dun is, het is sneller te dik dan te dun. Snij het deeg met een mes in crackertjes (vierkantjes). Bak de crackertjes in 10 á 15 minuten bruin en knapperig. Laat de crackertjes goed afkoelen, dan worden ze nog knapperiger. Bewaren in een luchtdicht afgesloten bakje.

Related Post