Bonbons gezoet met dadels

Deze bonbons zijn echt heerlijk! Je kunt ze maken in een speciale vorm voor chocolaatjes van silicone maar het kan eventueel ook met een ijsblokjesvorm. Ik gebruik altijd dadels uit een Turkse supermarkt, als ze niet zo zacht zijn, laat ik ze een uurtje weken in heet water.

Ingrediënten:

100 gram kokosolie
2 eetlepels dadelpasta*
1 eetlepel rauwe cacaopoeder
40 gram gehakte hazelnoten (je kunt hiermee variëren zoals amandelen, kokos, rozijnen etc. Of een combinatie hiervan)

*Dadelpasta maak je als volgt: meng 100 gram ontpitte dadels met 35 milliliter water en doe het in een blender of gebruik een staafmixer. De dadelpasta kun je 10 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.

Smelt de kokosolie au-bain-marie en roer de rest van de ingrediënten er goed doorheen. Schep het mengsel in de vorm en zet het in de koelkast. Na een paar uur zijn de bonbons hard geworden en kun je ze eten. Bewaar ze in de koelkast en houd ze niet te lang in je hand als je ze eet want ze smelten snel.

Related Post