Deze koek is niet Sugarchallengeproof, maar een heerlijke traktatie in de suikerbewuste fase! Lekker met een laagje roomboter!
Ingrediënten:
350 gram speltmeel
300 ml plantaardige melk (ik gebruik altijd havermelk)
2 eetlepels koek/speculaaskruiden
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel anijspoeder
2 eieren
75 ml honing
snuf zout
100 gram ongebrande ongezouten notenmix
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Klop de eieren, de honing en de plantaardige melk los in een kom. Voeg het speltmeel, de bakpoeder, de kruiden, de anijspoeder en een snuf zout toe en meng tot een glad beslag. Hak de noten en meng het grootste deel door het beslag.
Doe het beslag in een cakevorm, verdeel het overgebleven deel gehakte noten erover en bak in ongeveer 35 minuten gaar.
Laat even afkoelen voor je de koek uit de vorm haalt. Bewaar in een luchtdichte doos of trommel in de koelkast, de koek is zeker nog een dag of 3-4 lekker!