Havermout plaatkoek


Mijn favoriete recept is de havermout plaatkoek. Er zijn niet veel ingrediënten nodig en het is snel klaar. Je kunt de koek als tussendoortje eten, maar ook als ontbijt of onderdeel van de lunch.

Ingrediënten:
2 rijpe bananen, geprakt
120 gram havermout of havervlokken
125 gram rozijnen
175 gram gemengde noten
2 eieren
200 ml havermelk (of melk naar keuze)
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel kaneel
snuf zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de havervlokken met de rozijnen, noten, bakpoeder, kaneel en zout.
Roer in een andere kom de geprakte bananen, eieren en melk goed door elkaar.
Voeg de droge ingrediënten bij de natte en schep goed door elkaar.
Schenk het beslag in een boterkoekvorm en zet 30 minuten in de oven.
De koek moet lichtjes terugveren, dan is hij gaar.
Laat nog een half uur in de vorm afkoelen, haal de koek uit de vorm en snijd in stukken.

Belangrijk: bewaren in de koelkast! Ik vries meestal de helft van de koek in.

Related Post