Panna cotta

Na een aantal verschillende recepten voor panna cotta te hebben geprobeerd, is het volgende recept als beste uit de bus gekomen. Ik houd zelf van de kokossmaak maar je kunt ook de kokosmelk vervangen door extra slagroom.

Ingrediënten

2,5 blaadjes gelatine
1 vanillestokje
250 ml slagroom en 200 ml kokosmelk (of 450 ml slagroom)
flinke eetlepel honing

Laat de blaadjes gelatine weken in een schaal koud water. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de zaadjes uit.

Verhit in een pan op laag vuur de slagroom, de kokosmelk, de vanillezaadjes en het vanillestokje. Roer regelmatig en neem de pan van het vuur zodra het mengsel aan de kook komt. Haal het stokje eruit en laat de honing smelten in het mengsel.

Knijp de blaadjes gelatine zachtjes uit en roer ze één voor één door het mengsel tot ze helemaal zijn opgelost. Verdeel het mengsel over vier bakjes en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de panna cotta’s dan 2 tot 3 uur (of langer) in de koelkast.

Je kunt de panna cotta’s garneren naar wens, ik schaaf meestal met een kaasschaaf kleine krullen van pure chocolade. Je kunt ook garneren met fruit(moes) of kokos.

Related Post