Het energieke vrouwen voedingskompas

Dit boek is geschreven door Marjolein Dubbers, oprichtster van de Energieke Vrouwen Academie en ervaringsdeskundige op het gebied van voeding en welke invloed dat heeft op met name de vrouwelijke hormonen.
Het is een boek over voeding, speciaal voor vrouwen en gaat vooral in op de werking van het vrouwelijke hormoonstelsel. Hormonen hebben invloed op alles in ons lichaam, ze bepalen voor het overgrote deel je gezondheid, je vitaliteit, maar ook je humeur. Hormonen zijn de baas van je vethuishouding. Je hormonen bepalen of je cellulitis hebt of niet, hoe je haren, huid en nagels eruitzien en of je snel in de stress schiet of onder alle omstandigheden relaxed kunt blijven.

Dat hormoonstelsel zorgt ervoor dat je gezond en fit blijft maar dan is het wel belangrijk dat je met goede voeding het hormoonstelsel in balans houdt.

Heel veel vrouwen zijn zonder dat ze het weten ondervoed, dit wil zeggen dat ze onvoldoende goede voedingsstoffen binnen krijgen. Doordat er veel kant en klaar wordt gekocht en te weinig fruit, groente, zaden, noten etc. worden gegeten is ondervoeding de orde van de dag.

Deel 1 van het boek bestaat vooral uit veel handige informatie en tips om je gezondheid te verbeteren. Deel 2 gaat volledig over voeding en alles wat daarbij komt kijken. Je leert het basisprincipe; eerst voeding erin, daarna vulling en vervuiling eruit!

Daarnaast bevat het boek heerlijke recepten en door de manier van schrijven, lees je makkelijk een paar hoofdstukken per keer.

 

Je kunt ook veel informatie terugvinden op de website van Marjolein Dubbers: energiekevrouwenacademie.nl

Related Post