Waarom zou je kiezen voor afslankproducten?

Iedereen die ooit een dieet heeft gevolgd om af te vallen, heeft wel eens een afslankproduct geprobeerd. Ik heb ook verschillende producten geprobeerd door de jaren heen. De reclamemakers weten het toch altijd zo voor te spiegelen dat je gelooft dat dit product echt gaat werken. Zeker als de reclame gepaard gaat met filmpjes en/of quotes van tevreden gebruikers die in een mum van tijd een slank lichaam hebben gekregen. En daarvoor hoefden ze dan alleen maar het product te gebruiken. Als producten dingen beloven die te mooi lijken om waar te zijn, dan is dat ook vaak zo. Wanneer er echt een product zou zijn uitgevonden dat snel en makkelijk leidt tot blijvend gewichtsverlies, dan zouden er veel minder mensen met overgewicht zijn. Eigenlijk weten we dat ook allemaal wel, maar als je dan weer een nieuw product ziet, denk je toch: misschien dat het deze keer echt werkt. Maar zelfs producten, of zelfs medicijnen, die door artsen worden voorgeschreven werken niet altijd en sommige zijn zelfs zo gevaarlijk gebleken voor je gezondheid dat ze alweer verboden zijn.

Er zijn ook wel voordelen zoals: je valt snel een aantal kilo’s af, je hoeft niet na te denken wat je moet eten, je krijgt meestal met het product voldoende vitamines en mineralen binnen. De nadelen zijn onder anderen: je eet meestal (te) weinig calorieën per dag, er is niet veel variatie, het is vaak duur en het is lastig vol te houden bij etentjes, feestjes etc.

Natuurlijk vallen de meeste mensen ook af in eerste instantie, maar ze hebben dan niet altijd vet verloren maar juist vaak vocht. Maar ook als je wel genoeg vet hebt verloren is het wel moeilijk om na het dieet de kilo’s eraf te houden. Bij sommige producten wordt geadviseerd om het niet te lang achter elkaar te gebruiken, waardoor misschien het resultaat ook tegen kan vallen. Uiteindelijk kom ik dan toch weer uit op mijn advies waarbij je een gezondere levensstijl aanneemt die bij je past. Het eerste doel moet zijn: gezond leven en dan val je vanzelf af als je te zwaar zou zijn. De verandering hoeft niet heel moeilijk te zijn, je kunt via internet overal kennis opdoen over gezond eten en genoeg recepten vinden van lekkere en gezonde gerechten. En als je merkt dat je je fitter en gezonder gaat voelen, is het makkelijk om het een leven lang vol te houden. Uiteraard moet je jezelf ook toestaan om af en toe iets te eten dat misschien minder gezond is maar wel heel lekker. En dan moet je er ook van genieten!

Related Post