Kun je de verleidingen op de Huishoudbeurs weerstaan?

Dit jaar wilde ik graag naar de Huishoudbeurs omdat er nu ook een “Happy & Healthy gedeelte was ingericht met diverse workshops. Ook wilde ik naar de workshop van Ralph Moorman, schrijver van o.a. de Hormoonfactor. Dus had ik me aangemeld en op dinsdag 23 februari stapte ik in de trein naar Amsterdam RAI.

In de trein was ik in gezelschap van vele vrouwen waarvan ik het vermoeden had, dat ze ook naar de beurs zouden gaan. Dat bleek toen ik uit de trein stapte en we met een grote groep van voornamelijk vrouwen richting de RAI liepen. Nog voordat ik bij de ingang was, had ik al een Mars (waarvan later op de dag bekend werd dat er mogelijk plastic in kon zitten), een Belvita (ontbijtgranenkoekjes) en een theedoek van de Lidl in mijn handen gedrukt gekregen. Dat is waar veel mensen natuurlijk voor komen, al die gratis artikelen, die meestal om te eten zijn. Om al die “kadootjes” de hele dag te moeten vervoeren, hebben veel vrouwen een boodschappenwagen bij zich. Je moet dus de hele dag goed opletten waar je loopt, want je struikelt anders over die wagens.

Het eerste wat me opviel toen ik binnen kwam, was de enorme snoepkraam waar je voor 5 euro wel 5 zuurstokken kon kopen! Er waren verderop in het enorme complex nog meer van deze kramen. Gelukkig hebben al die chemische kleurtjes geen invloed meer op mijn koopgedrag, het is eerder zo dat ik niet (meer) begrijp wat andere mensen erin aantrekt.

Ik was ruim voor de officiële openingstijd van 11.00 uur in de RAI en ging alvast kijken waar ik moest zijn voor de workshop van Ralph Moorman om 12.00 uur. Dat was in de “Happy & Healthy hal” en daar kon je gelukkig al in. Helaas viel de grootte een beetje tegen maar er waren wel leuke stands met o.a. noten, thee, gezonde tussendoortjes en een grote stand van de Nationale Cholesterol test. Omdat het nu nog niet zo druk was, heb ik maar eens mijn cholesterol laten checken. Hij was 2,7 dus dat is prima, kan ik gewoon roomboter blijven eten!

Ik heb alle stands bekeken en besloot toen naar de “Food & Drinks hal” te gaan. Het was nog steeds geen 11.00 uur en dus stonden er veel mensen voor die hal te wachten. Daar is namelijk het grote proeven! Toen de hal open ging, was het dan ook dringen geblazen. Het was echt ongelofelijk om te zien dat al die mensen de stands afliepen om overal iets te proeven. Het leek wel alsof niemand moeite deed om de verleidingen te weerstaan, sterker nog, het leek wel alsof iedereen juist kwam om zich aan de verleidingen over te geven. Je kon van alles proeven: van wijn tot koffie en van pannenkoeken tot chocola. Ik kon gelukkig zonder problemen de verleidingen weerstaan maar er was één stand die hier wat mij betreft niet hoorde: de nakd stand. Ze hadden heerlijke gezonde repen in vele smaken, dus even geproefd en 10 repen meegenomen voor 5 euro, toch beter dan 5 zuurstokken! Deze stand paste eigenlijk beter in de “Happy & Healthy hal”. Ondertussen was ik vrij snel klaar in deze hal want ik kon overal voorbij lopen, maar dat gold zeker niet voor de meeste andere mensen.

Het leukste was eigenlijk het observeren van de bezoekers van de Huishoudbeurs, al snel hadden ze namelijk al verschillende tasjes in hun hand of een redelijk zware boodschappenwagen.

De workshop van Ralph Moorman was erg interessant en inspirerend. Het was een volle workshop en dat is dan toch weer een goed teken. Ik heb nog geen boeken van Ralph maar na deze workshop ga ik er toch eens één aanschaffen. De recensie zal ik dan ook op mijn website zetten. Zijn belangrijkste boodschap is dat voeding een grote invloed heeft op je hormonen en door een goed eetpatroon aan te wennen, kun je de hormoonhuishouding dus positief beïnvloeden. Hij gaf ook tips over wat je kunt bestellen als je uiteten gaat maar hij gaf aan dat die tips vooral bedoeld zijn voor mensen die een paar keer per buiten de deur eten, bijvoorbeeld voor hun werk. Als je af en toe naar een restaurant gaat, is zijn advies dat je vooral moet kiezen wat je lekker vindt en er dan van moet genieten. Ik hou ervan als “deskundigen” niet te strak aan een gezond voedingspatroon vasthouden, dan houdt je het ook niet vol.

Uiteindelijk vond ik het een leuke dag en als er volgend jaar een grotere hal voor “Happy & Healthy” is en minimaal een leuke workshop, is de kans groot dat ik weer de Huishoudbeurs zal bezoeken.

Related Post