Eerste blog (oktober 2015)

Eindelijk is hier mijn eerste blog! Al lange tijd wilde ik mijn ideeën over voeding publiceren via mijn eigen website en nu is het eindelijk zo ver.

Ik ben altijd al geÏnteresseerd geweest in voeding en heb uiteraard in mijn leven meerdere diëten geprobeerd. Ik was nooit heel veel te zwaar, maar op sommige momenten, vond ik dat er toch een paar kilo af moest. Toen ik echter de eerste aflevering van “Obese” had gezien op 2 oktober 2011, wist ik zeker dat ik me meer wilde verdiepen in voeding en wat dat met je gezondheid doet. Toen er vrij snel daarna een folder in de brievenbus viel met informatie over de opleiding tot gewichtsconsulent, heb ik me meteen aangemeld. Met veel plezier heb ik deze opleiding gevolgd en in juli 2012 heb ik mijn diploma behaald! Hoewel ik trots was op wat ik had bereikt, voelde ik me nog helemaal niet genoeg toegerust met informatie om andere mensen te helpen.

Toen begon een periode van veel lezen en zelf dingen uitproberen. In de zomer van 2013 kocht ik het boek 100% suikervrij in 30 dagen van Carola van Bemmelen. Dat was een eerste impuls voor mijn idee over gezonde voeding. Ik merkte dat suikervrij eten voor mij goed werkt en ook goed vol te houden is. Door goed op voeding te letten en gezond te eten, ga je je eigen lijf steeds beter kennen. Dat betekent ook dat je lijf heftig reageert als je incidenteel toch suiker eet. Dat merkte ik toen ik met Sinterklaasavond mezelf toestond om gewoon van al het lekkers te eten, vooral pepernoten. Hoewel ik alleen op die avond suiker had gegeten, misschien wel wat teveel, had ik de hele week erna weinig energie en voelde ik me niet fit. Dat was voor mij een teken dat ik mezelf niet meer zo moest laten gaan.

Omdat er zoveel wordt geschreven over wat je wel en niet zou moeten eten om gezond te leven, is het bijna onmogelijk om je daar allemaal aan te houden. Veel “deskundigen” spreken elkaar ook tegen. Zoals bijvoorbeeld met het eten van brood, is dat nou wel of niet gezond. Ik ben een echte broodeter en kan me er dus niet toe zetten om geen brood meer te eten. Maar ik ben er ook niet van overtuigd dat dat beter voor je is. In mijn geval vond ik het geen kwaad kunnen om wel wat te minderen, dat betekent dat ik niet elke dag brood eet en in ieder geval brood zonder suiker. Dan vallen dus ook meteen dingen af als krentenbollen, eierkoeken en ontbijtkoeken, helaas. Gelukkig zijn er op internet en in de vele boeken die er over voeding verschijnen veel recepten te vinden om zelf lekkere dingen te bakken. Een van mijn favorieten is de havermoutplaatkoek, supermakkelijk te maken en heel erg lekker. Je vindt dit recept uiteraard ook op mijn website.

Nu heb ik mijn manier gevonden van gezond eten en natuurlijk eet ik ook nog wel eens dingen die ik te lekker vind om voor altijd te laten staan. Ik kies er dan wel altijd voor om iets te eten dat ik echt lekker vind. Dus als ik nu op een feestje taart aangeboden krijg die ik niet heel erg lekker vind, dan neem ik het niet. Maar als het daarentegen wel een van mijn favorieten is, dan geniet ik er ook van.

 

 

Related Post