Kies jij ook steeds vaker voor gezond als je buiten de deur eet en/of drinkt?

Tegenwoordig zijn er steeds meer eet- en drinkgelegenheden waar je gezond en lekker kunt eten en/of drinken. Nog niet zo lang geleden nam ik het liefst mijn eigen lunch mee als ik een dagje ging winkelen. Ik houd ervan om een leuke plek zoeken in een park of aan het water om mijn lunchpakket te nuttigen maar zeker in de winter is het toch wel fijn als je ergens binnen kunt zitten. Als ik naar een stad ga, die ik niet ken, kijk ik vaak van tevoren waar je gezonde keuzes kunt maken als je ergens wilt koffiedrinken en/of lunchen.

Ondertussen heb ik een aantal favoriete plekjes gevonden!

In Rotterdam moet ik altijd even naar “Sue” aan de Karel Doormanstraat 372, een kleine zaak waar je lekkernijen kunt eten die suikervrij, glutenvrij, lactose vrij, raw en vegan zijn. Inmiddels eet ik niet zo heel vaak meer tussendoortjes en dus ook geen gebakjes etcetera. Maar bij Sue kun je met een gerust hart iets lekkers uitkiezen. Er zijn verschillende cheesecakes in mooie kleine vierkantjes gesneden, maar ook bananenbrood en dadeltruffels.

Redelijk nieuw in Rotterdam is “The Tea Lab” aan de Westewagenstraat 80, een “hip restaurant” waar ze huisgemaakte (biologische) fijne gerechten serveren en natuurlijk veel verschillende soorten thee, maar ook koffie.

 

In Utrecht heb ik “De Ontdekking” aan de Voorstraat 110 ontdekt. De eerste keer dat ik er wilde lunchen was het helaas vol maar de tweede keer kon ik er gelukkig wel terecht. Vrijwel alles is huisgemaakt in eigen keuken, ik kan de bieten-bacon quiche (bio) van geitenkaas-walnoot-tijm-ui-ei en de spinazie-pompoen quiche (vegetarisch) van feta-oregano-pitten-ui-ei aanbevelen.

Ook in Utrecht zag ik “Cacao” aan de Oudegracht 179, een chocolaterie waar ambachtelijke chocoladeproducten wordt gemaakt, sommige zonder suiker!

 

Het kan echter ook anders. Sommige winkels doen geen enkele moeite om een gezonde uitstraling te creëren, sterker nog ze promoten het feit dat ze suikerrijke producten verkopen!

sugar high

Ik moet eerlijk zeggen, dat ik het vaak wel erg leuk vind om deze winkels in te gaan en me te verbazen hoeveel producten er toch nog in grote hoeveelheden worden verkocht die o.a. veel suiker en kleurstoffen bevatten. Ik kom gelukkig nooit in de verleiding om iets te kopen!

Het mooie is natuurlijk dat iedereen zelf kan kiezen wat hij/zij eet en dat er ook genoeg mogelijkheden zijn waaruit je kunt kiezen. Daarbij kun je soms bewust een keer een minder gezonde keuze maken, omdat sommige dingen nou eenmaal gewoon lekker zijn! Geniet er dan ook echt van en voel je niet schuldig.

 

Ik ben wel blij dat er steeds meer mensen gezond willen eten, waardoor het voor eetgelegenheden ook loont om zelf hun gerechten te maken. Ik geniet er ook van om andere gerechten te eten dan ik gewend ben en er dan achter te komen dat ze heel lekker zijn. Dus kijk goed rond en ga niet altijd naar je “standaardrestaurant” maar probeer eens iets anders.

Related Post