Waarom is het zo moeilijk om tijdens de feestdagen gezond te eten?

Het gezonde eten is zo deel van mijn dagelijkse routine geworden dat het me geen moeite meer kost om de ongezonde dingen, die ik vaak ook echt nog wel lekker vind, te laten staan. Uiteraard neem ik af en toe wel een “guilty pleasure” waar ik dan ook echt van geniet en dat is prima.

Tijdens de kerstdagen heb ik me niet echt laten verleiden tot ongezonde lekkernijen. We waren met het gezin in Antwerpen en hadden een actief dagritme met veel wandelen. Als je op je hotelkamer geen kast hebt met allerlei kerstgerelateerd eten, heb je er eigenlijk ook geen behoefte aan. Voor Oudejaarsavond had ik uiteraard wel oliebollen en andere hapjes gehaald en daar heb ik toch echt wel van gegeten. Blijkbaar was de aantrekkingskracht dan toch zo groot dat ik eraan toegaf. Al snel voelde ik natuurlijk dat ik het beter niet had kunnen doen. Ik voelde me daarna niet zo fit als anders. Waarom had ik het dan toch gegeten?

Ik weet wel dat er veel mensen zijn die hier last van hebben maar ging er toch vanuit dat er ook genoeg mensen zijn die hun gezonde levensstijl te allen tijde kunnen vasthouden. Uiteraard zijn die mensen er ook maar ik vond het geruststellend dat ik op verschillende blogs las dat veel mensen met een gezonde levensstijl zich blijkbaar tijdens de feestdagen toch kunnen laten verleiden.

Het is ook eigenlijk bijna logisch want alle winkels en alle reclames bieden specialiteiten voor de feestdagen aan en over het algemeen zijn dat geen specialiteiten zonder suiker of andere toevoegingen. Toch wordt het steeds makkelijker om de goede keuze te blijven maken als je merkt dat je lichaam meteen reageert op voedingsmiddelen die het al een tijd niet meer binnen heeft gekregen.

Gelukkig zitten we nu weer in het ritme en word je juist in januari door de buitenwereld verleid om gezond te eten!

Related Post