Regiotour Jong geleerd is oud gedaan op 15 oktober 2015

Op 15 oktober was ik bij de Regiotour Jong geleerd is oud gedaan in Utrecht. Er waren vier lezingen: Smaakontwikkeling en eetgedrag door kinderdiëtist Nienke Wierdsma; Gezonde adviezen door kinderarts Tim de Meij; Goede voeding en opvoedstijlen door opvoedcoach Jan Willem Roseboom en Verleiden en verkopen door nudging expert Evelyne Meynen.

De deelnemers waren vooral kinderdiëtisten, jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen, allemaal mensen die dus in het werkveld van voeding bij kinderen opereren. Hoewel ik dat (nog) niet doe, was het toch heel nuttig om aanwezig te zijn. De lezingen hebben me weer nieuwe inzichten gegeven en ook de contacten met andere deelnemers zorgen ervoor dat ik meer inspiratie heb gekregen om intensiever met voeding aan de slag te gaan.

De Regiotour  werd georganiseerd door het FrieslandCampina Institute Nederland en zij organiseren vaker congressen. Op 20 november ga ik weer naar een congres dat door hen georganiseerd is: Sport en voeding in Congrescentrum Papendal in Arnhem.

Related Post