Is een gezonde levensstijl beter vol te houden bij mooi weer?

Eindelijk is het dan toch mooi weer geworden!  We hebben er lang op moeten wachten maar nu kunnen we er dan ook volop van genieten in zo’n lang weekend.

Dat betekent voor mij ook veel buiten zijn, veel bewegen en gezond eten. Voor mij is het makkelijker om gezonde keuzes te maken als het mooi weer is. Doordat de zon al vroeg schijnt, wordt ik op tijd wakker en heb ik meteen zin in de dag. Als ik geen plannen voor de dag heb gemaakt, begin ik met koffie in de tuin rond 10.00 uur. Dan blijf ik heerlijk genieten van de zon tot 12.00 uur. Ik probeer me zoveel mogelijk te houden aan het advies om tussen 12.00 en 15.00 uur de volle zon te vermijden, dus die tijd gebruik ik dan om huishoudelijke taken te doen en natuurlijk te lunchen. Omdat het goed is om veel te drinken, maak ik een karaf water met ijsklontjes en limoen (je kunt er uiteraard ook andere smaakmakers in doen als: munt, sinaasappel, aardbei). Zo’n karaf staat erg leuk en het nodigt uit om ervan te drinken.

water-citroen-aardbei

Over het algemeen heb ik minder trek in eten als het warm weer is en heb ik aan een maaltijdsalade meer dan genoeg en het is ook nog lekker. De basis voor mijn maaltijdsalade is meestal sla, bonen (ik ben erg fan van de potjes gemengde bonen van Hak) en kip. Je kunt er dan van alles aan toevoegen zoals: tomaat, komkommer, (feta)kaasblokjes, augurken, ui. Dan nog een dressing en klaar is de goed vullende salade. Het grote voordeel is dat je een maaltijdsalade ook makkelijk mee kunt nemen, zodat je hem ook buiten en onderweg kunt eten. Mijn gezin en ik wonen redelijk dicht bij het strand, ongeveer een half uur fietsen. Het is heerlijk om aan het eind van de middag, als veel mensen alweer naar huis gaan, een rustig plekje aan zee te zoeken en daar te picknicken.

bonensalade

Hoewel het lekker is om in de tuin te zitten, vind ik het ook fijn om een fietstocht of een lange wandeling te maken. Daarvoor moet het dan niet te heet zijn. Ik vind het geen moeite om dan 50 kilometer te fietsen of 10 kilometer te wandelen. Onderweg kun je dan een terrasje pakken en zonder schuldgevoel een heerlijke koffie of zelfs een ijsje nemen.

Maar ook als ik moet werken in een periode van mooi weer, pak ik ook met frisse moed de fiets ‘s morgens en geniet van het eerste half uur in de zon van die dag. Nog lekkerder is het dan om weer naar huis te fietsen natuurlijk. Na het diner is het mijn gewoonte om ongeveer een uur te wandelen en als de zon schijnt, is dat natuurlijk ook fijner. Er zijn dan ook veel meer mensen buiten en over het algemeen zijn ze ook vrolijker.

Kortom, voor mij is het inderdaad makkelijker om mijn gezonde levensstijl vol te houden!

Related Post