Online cursus over voeding van de Universiteit van Wageningen

In november ben ik gestart met de tweede online cursus (NUTR102x) van de Universiteit van Wageningen over voeding via edX. Via de website van edX kun je interactieve online cursussen volgen van de beste universiteiten van de wereld. Er wordt een groot aanbod aan cursussen aangeboden op het gebied van techniek, wetenschap, wiskunde, geschiedenis, health, muziek en meer. En dus ook op het gebied van voeding.

De eerste cursus (NUTR101) heb ik in maart afgerond met een certificaat. Deze cursus ging over “macronutrients and overnutrition”, over de basisprincipes van voeding en de impact ervan op de menselijke gezondheid. De cursus werd gegeven in het Engels en bevatte web colleges en theorie over verschillende onderwerpen verdeeld over 8 weken. Elke week werd afgesloten met een “section exam” en deze exams telden mee voor de eindbeoordeling. Je kon uiteraard in je eigen tempo studeren maar het “final exam” waarbij je een paper moest schrijven die werd beoordeeld door medecursisten, had wel een deadline. Als je een certificaat wilde ontvangen, moest je dus wel op tijd het final exam inleveren. Ik heb er erg veel van geleerd en hoefde dus ook niet te twijfelen of ik de vervolgcursus wilde doen.

In de cursus NUTR102x ging het over “micronutrients and malnutrition”, over de rol van micronutriënten als vitaminen en mineralen in het lichaam en met aandacht voor het problem van honger en ondervoeding in de wereld. Deze cursus duurde 6 weken en werd ook weer afgesloten met het schrijven van een paper. Ik vond het erg leuk maar ook lastig om een paper te schrijven maar mijn beoordeling was weer prima en dus ontving ik op 8 januari 2016 mijn certificaat.

In juni 2016 start NUTR103 over “Food Safety”, hiervoor heb ik me alvast aangemeld.

Het is de moeite waard om eens te kijken op edX, de meeste cursussen zijn gratis!

Related Post