Suikervrije roggeontbijtkoek

Dit is een heerlijk recept voor suikervrije ontbijtkoek! Lekker met een laagje roomboter!

Ingrediënten:

250 gram roggemeel
200 ml plantaardige melk (ik gebruik altijd havermelk)
1 eetlepel psylliumvezels
2 eetlepels koekkruiden
2 theelepels kaneel
2 theelepels wijnsteenbakpoeder
1 theelepel baking soda
½ theelepel gemberpoeder (of een stukje verse geraspte gember)
½ theelepel vanille poeder
1 ei
snuf zout

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Doe het roggemeel, de koekkruiden, kaneel, psylliumvezels, bakpoeder, baking soda, gemberpoeder, vanillepoeder en zout in een kom, en meng goed door.

Voeg dan de havermelk en het ei toe en roer goed door. Roer dit tot een egaal beslag, het beslag wordt een beetje plakkerig en taai.

Doe het beslag in een cakevorm en bak in ongeveer 50 minuten gaar.

Laat even afkoelen voor je de ontbijtkoek uit de vorm haalt. Bewaar in een luchtdichte doos of trommel in de koelkast, de ontbijtkoek is zeker nog een dag of 3-4 lekker!

Related Post